Synstjek af din bil

Synstjek af bil

Hos Carstens Maskinværksted i Broager ved Sønderborg står vores erfarne autoriserede mekanikere klar til at gennemgå din bil og gøre den klar til syn. Vi gennemgår bilens dele ligesom ved det periodiske syn, så du er forberedt på eventuelle fejl. Vi reparerer selvfølgelig også gerne din bil efter aftale med dig.

Sådan foregår et synstjek hos Carstens Maskinværksted

 • Du bestiller en tid til synstjek
 • Vi gennemgår bilen ligesom til syn
 • Vi giver tilbud på de nødvendige reparationer

Du bestiller et synstjek af din bil ved at ringe til os på telefon 74 44 94 94. Vi gennemgår din bil ligesom de gør ved et periodisk syn og udarbejder en rapport til dig med fejl og reparationer, der gør, at bilen ikke vil blive godkendt til synet.

Vi giver gerne et tilbud på at reparere bilen, så den er helt klar til synet. Da vi har opdaget fejlene i synstjekket, kan vi give en fast pris på reparationerne, så du ved præcist, hvad vi fikser, og hvad prisen for det er.

Priser på synstjek

Hvis du vælger os til at reparerer din bil inden selve synet, så trækker vi prisen for synstjekket fra prisen på reparationerne. Det er både praktisk og billigt at gennemgå et synstjek hos os. Du slipper nemlig for at køre bilen videre til næste værksted.

Nye synsregler – Hvad betyder de for dig?

Når du sender din bil til syn, kan få én af tre statusser; godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt.

 • Bliver din bil godkendt, er alt i orden, og du kan roligt kører indtil det næste periodiske syn.
 • Hvis din bil bliver betinget godkendt, betyder det, at der er nogle ting, som du hurtigst muligt skal have fikset, men den behøver ikke komme til omsyn.
 • Ikke godkendt betyder, at de fejl der er fundet, har en sådan karakter, at du ikke må køre i bilen udover fra synshallen og til et værksted. Efter fejlen er udbedret, skal bilen til omsyn.

I 2018 blev der indført nye synsregler. På mange punkter betyder det, at hvor en bil før ville være betinget godkendt, er den nu ikke godkendt og skal derfor til omsyn.

Eksempler på stramninger af regler

 • Manglende lys ved nummerpladen
 • Nærlyset er fejljusteret
 • Manglende lys
 • Dækmønster under 1,6 mm
 • Utæt udstødning

Ved disse 5 eksempler kunne du inden 20. maj 2018 få bilen betinget godkendt. Nu kræver det et omsyn.

Bør alle biler tjekkes inden syn?

Hvis du er den heldige ejer af en nyere bil, så er det ikke sikkert, at et synstjek er nødvendigt for dig. I så fald vil din bil formentlig blive godkendt ved synet med det samme. Hvis du derimod har en bil af ældre dato, kan der være forskellige gode grunde til at gå tjekket bilen igennem inden den synes.

Mange mennesker er logistisk afhængige af deres bil. Derfor ville det være en stor omvæltning, hvis du kører direkte til syn og din bil ikke bliver godkendt, og du derfor skal undvære den.

Der kan endda være grænser for, hvor mange penge du skal bruge på reparationer. Ved et synstjek giver vi en pris på reparationerne, så du kan vurdere om det er værd at bruge pengene derpå, eller om du simpelthen skal købe en anden bil. Så har du god tid fra synstjekket og til synet til at finde din nye bil, da man altid bliver indkaldt til syn i god tid.

Et omsyn er ikke gratis

Du kan tilmed spare penge ved at sende din ældre bil til synstjek, da vi trækker prisen af synstjekket fra i tilbuddet på reparationerne, hvis vi finder nogen, frem for at bruge penge på et omsyn.

Carstens Maskinværksted – Vi tjekker også gerne din bil

Hos Carstens Maskinværksted i Broager ved Sønderborg, har vi et autoværksted med autoriserede mekanikere og landbrugsmekanikere. Vi er så at sige eksperter indenfor alt med en motor og reparere og servicere både personbiler, landbrugsmaskiner, lastbiler, motorcykler, havemaskiner og alt derimellem. Derfor kan du trygt sende din bil til synstjek hos os.

Er du alligevel kørt til syn uden et synstjek, og har fået beskeden ikke godkendt med kørselsforbud, så har vi også autotransport og kan hente din bil ved synshallen og reparere den for dig.

Ring eller skriv for at høre nærmere

74 44 94 94 Send en mail