Dækskift

Dækskift

Hos Carstens står vores erfarne mekanikere og landbrugsmekanikere klar til at klare dækskifte på dine køretøjer. I Broager ved Sønderborg klarer vi alle former for dækskifte – uanset om der skal skiftes dæk på personbiler, lastbiler eller traktorer.

Vi tjekker dine dæk ved hjulskift

Når du får skiftet dæk hos Carstens Maskinværksted, kontrollerer vi altid dine dæks tilstand. Slidte dæk giver både ustabil kørsel på vejene og er dårligt for miljøet. Hvis dine dæk er nedslidte og trænger til at blive udskiftet har din bil en længere bremselængde end ved nye dæk. Det giver ustabil kørsel.

Derudover vil du opleve, at dit dæktryk hurtigere falder, hvis du har nedslidte dæk. At køre på dæk med lavt dæktryk giver et højere brændstofforbrug, hvilket er dårligt for både din økonomi og for miljøet.

Sådan tjekker vi dine dæk på personbiler

Når vi kontrollerer dine dæk, kigger vi på rillehøjden på dine dæk. Det er nemlig herpå, man kan se, om dækket er ved at være slidt ned. Der er tre muligheder for at tjekke rilledybden:

 • På sommerdæk må den være ned til 3 mm
 • På vinterdæk må den være ned til 4 mm
 • Nogle dækproducenter har lavet en højdeindikator
 • Hvis dækket har en højdeindikator, er det selvfølgelig den, vi går efter ved dækskifte, da den er tilpasset den enkelte dæktype.

Dækskifte på alle køretøjer

Hos Carstens Maskinværksted kan vi håndtere alle køretøjer. Derfor skifter vi selvfølgelig også dæk på:

 • Personbiler
 • Lastbiler
 • Varevogne
 • Landbrugsmaskiner
 • … Og alt derimellem

Montering af dæk på fælge

Leder du efter nogen til at hjælpe dig med montage af dæk på fælge, så kan vi selvfølgelig også klare det hos Carstens Maskinværksted. Når du vælger os til montering af dæk på fælge, sørger vi selvfølgelig for, at kanten af dækket sidder helt korrekt på fælgen. Hvis ikke kanttråden sidder helt korrekt på fælgen, risikerer du, at dækket eksploderer. Derfor er det altid en god idé at få en autoriseret mekaniker til at montere dæk på fælge.

Skift fra sommer til vinterdæk og omvendt

Der findes tre typer af dæk:

 • Sommerdæk
 • Vinterdæk
 • Helårsdæk

Med helårsdæk slipper du for at skifte dæk to gange om året, og bruge plads på at opbevarer et sæt dæk året rundt. Til gengæld skal du selv huske at tjekke, om dine dæk er nedslidte, så du trænger til nogen nye. En anden ulempe ved helårsdæk er, at de ikke har et lige så godt vejgreb som sommerdæk om sommeren og som vinterdæk om vinteren.

Vi tilbyder dækopbevaring i vores dækhotel

Det er vigtigt, at dine dæk bliver opbevaret korrekt i det halvår, hvor de ikke bliver brugt. De må nemlig ikke stå på højkant, da det kan give dig et fladt dæk. Med korrekt opbevaring forlænger du dækkets levetid.

Hvis du kører med sommer- og vinterdæk, vil vi selvfølgelig gerne skifte fra sommerdæk til vinterdæk og omvendt for dig. Derudover tilbyder vi opbevaring af dæk på vores dækhotel til billige priser.

>Læs mere om vores dækhotel her

Priser på dækskifte på personbiler

Vores priser er blandt Danmarks billigste på dækskifte. Du kan vælge mellem:

 • Af- og påmontering af 1 stk. hjul: 59,95*
 • Montering af 1 stk. dæk på fælg inkl. afbalancering: 99,95*

*Priserne gælder kun ved dæk/fælge der er købt hos Carstens Maskinværksted.

Er du interesseret i priser på hjulskift på andre køretøjer end personbiler, eller dækskifte på personbiler med dæk, der ikke er købt hos Carstens Maskinværksted, kan du kontakte os på telefon 74 44 94 94

Carstens Maskinstation – Meget mere end dækskifte

Hos Carstens maskinværksted i Broager ved Sønderborg, kan vi meget mere end hjulskifte. Vores autoværksted står klar til at servicere og reparere alt fra biler til landbrugsmaskiner og havemaskiner. Desuden har vi også en butik, hvor vi sælger havemaskiner, værktøj og tilbehør fra kendte producenter som Stiga, Nilfisk, Stihl og Briggs & Stratton.

Ring eller skriv for at høre nærmere

74 44 94 94 Send en mail