Aircondition service

Det er normalt for et aircondition service eller service af klimaanlæg at påfylde kølemiddel, da anlægget med tiden taber kølemidlet. Det betyder at bilen klimaanlæg ikke længere køler så godt som det gjorde en gang – eller i værste tilfælde slet ikke køler længere. Hos Carstens Maskinværksted hjælper vi dig med det periodiske service eftersyn på din aircondition, så det køler efter bedste evne igen.

Carstens Maskinværksted – Vi er eksperter i aircondition service
Hos Carstens Maskinværksted er vi eksperter i udskiftning af kondensatorer, kompressorer og mange andre dele, som er livsnødvendige for din aircondition eller dit klimaanlæg. Vi udfører eftersyn på aircondition på alle biler og modeller, så har du bøvl med din aircondition kan vi helt sikkert hjælpe dig.

Hold selv øje med din bils aircondition

Når din bil er til et regelmæssigt serviceeftersyn, er det ikke sikkert at værkstedet tjekker bilens aircondition. Det er naturligvis ikke et lovkrav at få udført aircondition service, hvorfor det ofte overses under et serviceeftersyn. Kører du meget i bilen bør du få udført aircondition service hvert forår, inden sommeren rigtig starter.

Det er en god investering at få sin aircondition serviceret

Økonomisk giver det god mening af få sin aircondition efterset en gang årligt. Det kunne f.eks. være i forbindelse med et serviceeftersyn eller lignende. Grunden til at det er en god idé med et eftersyn af airconditionen, skyldes at det er dyrt hvis den går i stykker.

Skubber du eftersynet for længe kan det blive dyrt!

Skubber du dit aircondition service for længe, kan du risikere at kompressoren løber helt tør for smøringsmiddel, og derfor brænder af. Eller hvis mængden af kølemiddel bliver for lav, vil anlægget begynde at slide på olien, der er ansvarlig for at smøre de mindre O-ringe, som skal holde systemet tæt.
En sådan omgang kan nemt koste 4-5000 kr. Derfor er det vigtigt at du får din aircondition eller dit klimaanlæg serviceret jævnligt, og straks du oplever at anlægget ikke virker efter hensigten.

Du kan selv hjælpe med at aircondition service

Har din bil et airconditionanlæg installeret, findes der tegn på at det er tid til at få serviceret.

Airconditionen sørger for at puste kold luft ind i bilen om sommeren, men når bilen stopper, er bilens rør stadig kolde. De kolde rør i sommervarmen skaber kondens og fugtighed, som løber med ind i systemet.
Den vand der bliver dannet under kondenseringen, skal helst ud igen, men det er ikke altid tilfældet at det sker. Når denne vand bliver opvarmet igen, kan der opstå bakterier og dermed skabes dårlig lugt i bilen.

Hvis du oplever dels en dårlig lugt, men også fugt, kan du forsøge at bruge et rensemiddel til din aircondition service. Det fungerer typisk ved at man skruer helt op for varmen og blæset i bilen. Herefter åbner man dåsen med rensemidlet i. og lader det stå i ca. 15 minutters tid. Herefter vil dåsens indhold udledes i bilen og airconditionen vil suge det til sig. Det er vigtigt at lufte ud inden man benytter bilen igen, da midlet kan være kraftigt for næse og øjne.

Carstens maskinværksted – Vi ordner ikke kun aircondition service

Hos Carstens maskinværksted i Broager ved Sønderborg finder du en bred vifte af services udført på biler såvel som landbrugsmaskiner og havemaskiner. Vores autoværksted står klar til at servicere, syne og reparere biler, landbrugsmaskiner og havemaskiner. Desuden har vi også en butik, hvor vi sælger havemaskiner, værktøj og tilbehør fra kendte producenter som Stiga, Nilfisk og Briggs & Stratton.
Skal du have udført andet end et aircondition service, står vi naturligvis altid klar til at hjælpe dig

Ring eller skriv for at høre nærmere

74 44 94 94 Send en mail