Syn af trailer

Hos Carstens Maskinværksted har vi mange års erfaring med syn af trailere, og kan derfor også hjælpe dig med at få synet netop din trailer. Hos Carstens Maskinværksted kan du forvente kvalitetsarbejde til yderst konkurrencedygtige priser, når vi skal udføre syn af trailer.

Køber du en trailer som er mere end 5 år gammel, skal den synes ved omregistrering. Den er dog ikke underlagt reglerne for periodisk eftersyn, og bliver derfor ikke indkaldt hvert 2. år som biler gør. Er traileren over 10 år gammel, skal den ligeledes synes hvis ikke den har været synet indenfor de sidste 12 måneder.

Hvilke trailer må jeg køre med?

Har du et almindeligt Kategori B kørekort som anvendes til personbiler, er det tilladt at køre trailer med en totalvægt helt op til 750 kg, såfremt køretøjet er godkendt til det.

Er trailerens totalvægt på mere end 750 kg, skal du undersøge hvad bilens tilladte totalvægt er, og om det er tilladt for dig at trække lasten. Har du taget dit kørekort i Danmark efter den 1. maj 2009, må du vælge vægten der står på bilens registreringsattest som den største tilladte vægt på traileren – dog uden at overstige maksimalt 3500 kg.

Hvad koster det at overlæsse sin trailer?

Hvis du læsser mere på traileren end det er tilladt for dit køretøj, kan det blive både dyrt og farligt. For et køretøj med en maksimal totalvægt på 3500 kg er taksterne i 2019, 75kr. pr % overvægt til føreren af køretøjet, og / eller 150 kr. pr % overvægt til den registrerede ejer. Bøden bliver derudover altid rundet op til nærmeste beløb deleligt med 500kr.

Gentager du forseelsen stiger bøden med 300 kr. pr. fortilfælde. Vi fraråder altid at køre med overlæs, da det både kan blive dyrt, men også farligt når køretøjets bremser ikke er godkendt til den overstigende vægt.

4 gode råd når du kører med trailer:

  • Sørg for at traileren, er koblet sikkert efter køretøjet og at lasten er fordelt jævnt i traileren.
  • Tjek altid at trailerens sikkerheds wire er fastgjort, såfremt en sådan er at finde, samt at bliklys og lygter virker som de skal og er intakte. 
  • Kør aldrig med en vægt der overstiger hvad køretøjet er indregistreret til.
  • Du kan under Politiets forlangen, blive bedt om at fremvise registreringsattest for både køretøj og trailer. Sørg derfor for altid at kunne fremvise disse.

Satser for vægtafgift på trailer

Nedenstående satser er gældende for 2019.
Vægtafgiften på traileren beregnes ud fra trailerens totalvægt.

Trailer totalvægt Afgift pr. år
501 - 1000 kg kr. 140,-
1001 - 2000 kg kr. 270,-
2001 - 2500 kg kr. 340,-
2501 - 3000 kg kr. 430,-
3001 - 4000 kg kr. 530,-

Carstens Maskinværksted - Vi udfører syn af trailer

Hos Carstens Maskinværksted i Broager ved Sønderborg, har vi et autoværksted med autoriserede mekanikere og landbrugsmekanikere. Vi er så at sige eksperter indenfor alt med en motor og reparere, syne og servicere både personbiler, landbrugsmaskiner, lastbiler, motorcykler, havemaskiner, trailere og alt derimellem. Derfor kan du trygt sende din bil eller trailer til synstjek hos os.

Ring eller skriv for at høre nærmere

74 44 94 94 Send en mail